banner

טעמים נוספים בקטלוג

banner
banner
cover cover
משלוחים חינם בהזמנות מעל 100 ₪ לכל חלקי הארץ

נסגרו ההזמנות לחג הקרוב,
נתראה בחגים הבאים


מתכון טאג'ין בקר עם פירות מיובשים ואגוזים

החומרים

מה צריך?

  • 5 תאנים מיובשות
  • 15 משמשים מיובשים
  • 15 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 1 כוס צימוקים
  • 1/2 1 כוסות יין אדום יבש
  • 1 ק"ג בקר לצלי (צלי כתף, כתף או פילה מדומה) חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 2 מקלות קינמון או כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 פיסה באורך 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי קלוף מגורר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים
  • 13 כוס צנוברים

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הפירות המיובשים ביין אדום בקערה גדולה למשך שעה.
  2. בינתיים שמים את הבשר בסיר בינוני, מוסיפים מים כדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהבשר כמעט רך. מסננים ושומרים כוס מנוזל הבישול.
  3. מחממים שמן זית בטאג'ין או בסיר רחב וכבד ומאדים בצל כ- 5 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים דבש ומבשלים 8 דקות להזהבה עמוקה.
  4. מוסיפים את הבשר המבושל לטאג'ין. מסננים את הפירות המיובשים (את היין שומרים בצד) ומוסיפים גם אותם. מתבלים בכוסברה, קינמון, הל, כורכום, כמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים 6-5 דקות.
  5. מוסיפים ג'ינג'ר, מיץ לימון ואת היין ששמרנו, טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 30 דקות עד שהבשר רך מאוד. מדי פעם מערבבים בעדינות או מנערים קלות את הסיר כדי לוודא שהבשרלא נדבק לתחתית. אם במהלך הבישול הנוזלים בסיר מתייבשים, מוסיפים מעט מנוזל הבישול של הבשר (ששמרנו בצד) – 1/4 כוס בכל פעם.
  6. בינתיים מחממים מחבת ללא שמן וקולים שקדים, אגוזים וצנוברים על להבה נמוכה עד שהם מזהיבים.
  7. מוסיפים את האגוזים והשקדים לסיר, מערבבים ומכבים את האש. מגישים עם קוסקוס בתוך הטאג'ין או בקערת הגשה ואם רוצים מקשטים בפרוסות תפוז.

 

מוצרים פופולארים

לכל המוצרים

שקדים קלויים

15.90 15.80
לפרטים הוסף לסל
Phone 08-6161301